Etiyopya'da katliam: 100'ü aşkın kişi öldürüldü

Etiyopya'da katliam: 100'ü aşkın kişi öldürüldü

Etiyopya'da silahlanmış gruplar Benishangul-Gumuz eyaletindeki bir köyde katliam yaptı.

Etiyopya'da silahlanmış gruplar Benishangul-Gumuz eyaletindeki bir köyde katliam yaptı.

Dün (23 Aralık) şafak vakti yapılan saldırıda silahlı kişilerce 100'den fazla kişinin katledildiği köyde insan hakları komisyonunun yaptığı açıklamada, saldırının sebebinin etnik gerilimler olduğu ifade edildi.

Saldırının yaşandığı Bekoji köyünün dahil olduğu Metekel bölgesindeki Bulen ilçesi farklı etnik grupların yaşadığı bir bölgeydi.

Yerel hükümet yaşanan saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu açıklarken bazı yerel haber kaynaklarına göre ölü sayısının 90'ın üzerinde olduğu aktarıldı.

Bölgede Gumuz halkı da dahil olmak üzere farklı etnik gruplar yaşıyor. Ancak son yıllarda komşu bölge olan Amhara'dan çiftçi ve iş adamlarının bu bölgeye verimli topraklar için taşınmaya başlamalarının Gumuz halkı tarafından olumsuz karşılandığı biliniyor.

Bölgedeki bazı Amharalı liderlerin söylediklerine göre 'haklı olarak' kendilerine ait olan topraklarda hak iddia etmeleri Gumuz halkını öfkelendiriyor.

Etiyopa Başkabakanı Abiy Ahmed, evvelsi gün (22 Aralık) ziyaret ettiği Metekel'de, bölgedeki etnik çatışmalara ve şiddet olaylarına son verileceğine dair söz vermişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.