Etiyopya'daki ordu operasyonunda yüzlerce sivil bıçaklanarak öldürüldü

Etiyopya'daki ordu operasyonunda yüzlerce sivil bıçaklanarak öldürüldü

Uluslararası Af Örgütü, Etiyopya'da yüzlerce sivilin bir askeri operasyon sırasında bıçaklanarak öldürüldüğünü açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yüzlerce sivilin bir askeri operasyon sırasında bıçaklanarak öldürüldüğünü açıkladı.

Af Örgütü'nün açıklamasına göre güvenlik güçlerinin Tigray bölgesinde 9-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve ordu güçlerinin yönettiği askeri operasyonda yüzlerce sivil bıçakla öldürüldü.

Güvenlik güçlerinin katliamlarından kurtulmak isteyen binlerce Tigraylının ise komşu ülke Sudan'a kaçtığı ifade ediliyor.

Af Örgütü tarafından yapılan araştırmalarda bölgeden aktarılan görüntülerin doğru olduğu ve olayın Mai Kadra kasabasında yaşandığı ifade edildi.

Sosyal medya ağlarında dolaşan görüntülerde yerleşim yerinin tamamının ölü insan bedenleriyle kaplı olduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler'den Etiyopya'ya 'savaş suçu' uyarısı

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) savaş suçu ihtimalini gerekçe göstererek, Tigray'da öldürüldüğü ifade edilen yüzlerce sivil hakkında bağımsız bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

BM verilerine göre çatışmaların devam ettiği bölgelerden 11 bin sivil kaçarak Sudan'a sığındı. BM'ye göre göç eden sivillerin yarısını çocuklar oluşturuyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.