Euro 6 lira seviyesinin altını gördü

Euro 6 lira seviyesinin altını gördü

Dolar/TL 5.30 seviyesinin altında işlem görürken, Euro kuru da 6 liranın altını test etti.

Türk Lirası, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları ve Merkez Bankası'nın PPK özetlerinde duruş söylemini yinelemesinden bulduğu destekle güçlendi.

Dolar/TL 5.2574 ile 28 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine gerilerken, Euro/TL de 5.9716'ya kadar çekildi ve 27 Aralık'tan beri en düşük seviyesini gördü.

Dolar kuru saat 12:54'de yüzde 0,25 düşüşle 5.2670'de yer aldı. Aynı saatte Euro/TL yüzde 0,50 geriledi ve 5.9850'de yer aldı.

Veri gündeminin zayıf olduğu bugün Euro, Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları beklenirken dolar karşısında baskı altında. ECB'nin bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Para politikası kararları saat 15:45'te açıklanacak.

Venezuela'nın piyasaya etkisi

Ekonomistler, Venezuela konusunun izlendiğini, şimdilik negatif bir etki oluşturmasa da risk algısını yükseltecek gelişmelerin kurda baskı kurabileceğini söyledi.

Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido, kendisini geçici devlet başkanı ilan ederken, ABD Başkanı Donald Trump Guaido'yu resmi olarak tanıdı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Maduro'yu desteklediği açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.