'Evden çalışanlar ofise dönmek istemiyor'

'Evden çalışanlar ofise dönmek istemiyor'

Almanya'da yapılan bir araştırma 'home office' çalışma sisteminin stresi azalttığı ve verimi artırdığını ortaya koydu.

Almanya’da sağlık sigortası şirketi DAK tarafından yapılan bir araştırmaya göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında evden çalışmak (home office), çalışanlar üzerindeki stresi azalttı ve verimliliklerini artırdı.

DPA’ya göre söz konusu araştırma sonucunda, salgından önce çalışırken kendilerini sürekli stres altında hissedenlerin oranı yüzde 21 iken, salgın sırasında bu oran yüzde 15’e geriledi.

Daha önce hiç strese maruz kalmayan ya da bazen kaldığını ifade eden çalışanların oranı ise salgın sırasında yüzde 48’den yüzde 57’ye yükseldi.

DAK çalışması için IGES ve Forsa araştırma enstitüleri, salgın öncesi ve sırasında DAK çalışması yaklaşık 7 bin çalışanla görüştü.

Şu anda evde düzenli olarak çalışanların yüzde 56’sı ofiste olduğundan daha üretken olduklarını söyledi. Ayrıca bunların üçte ikisi iş ve aile yaşamını daha iyi birleştirebileceklerini dile getirdi.

DAK CEO’su Andreas Storm, “Evden çalışmak sadece viral bir enfeksiyon kapma riskini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda psikolojik dengeyi de sağlıyor” diyerek, evden çalışmanın olumsuz boyutlarını göz ardı etmeden gelecekte bu konudaki olumlu deneyimlerden faydalanmak gerektiğine vurgu yaptı.

Olumsuz yanları

Araştırmaya göre evde çalışanların yarısına yakını, iş ile özel yaşam arasındaki net çizginin bulanıklaşmasından şikayetçi. Diğer yandan evden çalışanların dörtte üçü, iş arkadaşlarıyla doğrudan iletişimi özlüyor.

Ancak olumsuz yönlerine rağmen genel olarak kimse evden çalışma seçeneğinden tamamen vazgeçmek de istemiyor. Koronavirüs kriziyle birlikte düzenli olarak evden çalışanların yüzde 76,9'u, bu çalışma şeklinin gelecekte de kısmen de olsa sürdürülmesini istiyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.