Ezan yasağı oylaması bir kez daha ertelendi

Ezan yasağı oylaması bir kez daha ertelendi

Knesset'te, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören tasarının oylanması bir kez daha ertelendi.

İsrail meclisi Knesset'te, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısıyla ilgili bugün yapılması beklenen oylama bir kez daha ertelendi.

Knesset’teki Arap asıllı Milletvekili Ahmed Tiybi, ezan yasa tasarısının üçüncü kez ertelendiğini belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, daha önce Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme araçları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiği telefon görüşmesinde de ezan yasağı tasarısının gündeme geldiği bildirilmişti.

İsrail Cumhurbaşkanlığının Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Rivlin'e, Müslüman cemaati ilgilendiren girişimi (ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasa tasarısı) sordu. Rivlin, 'tüm ifade ve din özgürlüğü konuları gibi bunların da hassasiyetle dikkate alınacağını' belirterek 'ister Müslüman olsun ister Hristiyan veya Yahudi, İsrail'in herkesin ibadet özgürlüğünü sağlamaya devam edeceğini' vurguladı." ifadelerine yer verilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.