F-35 yorumu: Bizimle aynı değerleri paylaşmayanları silahlandırmamalıyız

F-35 yorumu: Bizimle aynı değerleri paylaşmayanları silahlandırmamalıyız

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Thomas Garrett, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu, F-35 ve hava savunma sistemi satışıyla ilgili "Bizimle aynı değerleri paylaşmayanları silahlandırmamalıyız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ABD Kongresi’nde kendisine yakın isimler dahil birçok milletvekilinin tepkisine neden oldu. O isimlerden biri de Virginia eyaletinden Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Thomas Garrett Jr. Kararın olabilecek en kötü dış politika adımlarından biri olduğunu belirten milletvekili, yeniden gözden geçirilmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

"Rusya, İran ve Türkiye seviniyorsa karar kötüdür"

İran ve IŞİD’i bölgedeki iki kansere benzeten Garrett, "bir kanseri tedavi edince hastayı, sağlıklı diyerek terk edemeyiz" diye konuştu. Garett, ABD’nin Suriye kararının Türkiye, Rusya ve İran tarafından olumlu karşılanmasının, kötü bir dış politika adımı olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

ABD’nin Suriye adımı, Türkiye’ye 3,5 milyar dolarlık hava savunma sistemlerinin satışı için Dışişleri Bakanlığı’nın yeşil ışık yakması sonrasına denk gelmişti. Bu satışa karşı çıkan Garrett, bunun Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze sistemlerini satın almasını durdurmak için bir adım olduğunu ve F35 kararının iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "Bizimle aynı değerleri paylaşmayan insanları silahlandırmamalıyız" dedi.

Garrett, ellerinden gelenin Trump'ın bu kararı yeniden gözden geçirmek için ikna etmeye çalışmak olduğunu bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.