'F-35'ler 21 Haziran'da teslim edilecek'

'F-35'ler 21 Haziran'da teslim edilecek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında F-35'lerin teslim tarihini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında F-35'lerin teslim tarihini açıkladı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasındaki ilgili ifadeler şunlar:

"Alışmışlar istedikleri zaman silah verecekler, Türkiye fazla uzağa gitmesin, Rusya'dan alırsan yaptırım uygularım... 16 yıldır bu durum değişti. Bu S-400'den dolayı kafa karıştırıcı bazı girişimler oluyor ama herkes yükümlülüğünü yerine getirmeli. Biz bugüne kadar ortak üretim dahil üzerimize düşeni yaptık. Bugüne kadar F-35'ler için ödememiz gereken parayı da aksatmadan ödedik. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Sen Patriot sattın mı bana? Hayır. Param var, sen satmak istemedin, şimdi yeni savunma sistemleri alacağım. Satmadın, ben kimden alacağım? Ülkemi savunmak için ihtiyacım var. Birlikte karar verelim, ama samimi olalım. Amerika'nın da bunu anlaması lazım. Türkiye önemli bir müttefik. S-400 alırken de müttefiklerimizin düşman olarak tanınmasına gerek yok. Bunu bahane ederek, satmamak gibi eylemlere hiç gerek yok. 21 Haziran'da F-35'lerin ilk teslimi için tören yapılacak. 

21 Haziran’da ilk uçağın teslimi için Türkiye davet edildi. Teslim yapılacak. Ondan sonraki süreçte eğitim çalışmaları orada devam edecek. Bu çok taraflı ve kapsamlı bir proje. ‘Ben istedim iptal ettim’ veya ‘Türkiye’yi çıkarmak istiyorum’ olmaz. Gerekçeler de kabul edilebilir değil ama kongreden S400’den dolayı mektuplar geliyor. Kafa karıştırıcı bazı girişimler oluyor ama herkes yükümlülüğünü yerine getirmeli. Biz bugüne kadar ortak üretim dahil üzerimize düşeni yaptık. Bugüne 
kadar F-35’ler için ödememiz gereken parayı da hiç aksatmadan ödedik. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik" ifadelerini kaydetti."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.