Facebook Arakan katliamlarındaki dezenformasyonda sorumluluğunu kabul etti

Facebook Arakan katliamlarındaki dezenformasyonda sorumluluğunu kabul etti

Facebook Arakan'da katliamlara sebep olan yayınlar hakkında yeterli önlem alınmadığını, şiddet çağrısı ve olumsuz yönlendirmelerin yayılmasında sorumlu olduğunu kabul etti.

Pazartesi günü sosyal medya devi Facebook'tan yapılan açıklamaya göre yapılan resmi açıklamada, yayınlanan insan hakları raporları doğrultusunda Myanmar'da şiddet yanlısı içerikleri ayıklamak konusunda daha fazla önlem alınacağı ve yeni adımlar atılacağı belirtildi.

San Francisco merkezli Business for Social Responsibility (BSR) adlı sosyal sorumluluk organizasyonu Facebook'a Myanmar'da içerik konusunda daha keskin ve katı politikalar uygulaması için tavsiyelerde bulundu.

Facebook Ürün Politikası Direktörü Alex Warofka raporu incelediklerini ve daha fazla şey yapabileceklerine kanaat getirdiklerini belirterek "Rapor önceki yıllarda yeterli önlemleri almadığımızı gösteriyor. Sosyal ağ platformumuz şiddet çağrıları ve olumsuz yönlendirmeler için kullanılmış. Biz de bu rapordaki verilere hak verdik ve daha fazlasını yapmamız gerektiğini anladık." açıklamasında bulundu.

Myanmarlı siyasetçi, asker ve sivil pek çok kişinin hesabı kaldırıldı

Facebook hali hazırda nefret dili kullanan ve dezenformasyon yayan siyasetçi, asker ve sivil pek çok kişinin hesabını kaldırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre bu şekilde üst düzey siyasetçi veya askeri personele ait hesapların kaldırılması Facebook için de bir ilk.

Müslümanları hedef gösteren paylaşımlar yapılıyor

Facebook başta olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarının ülkede özellikle Arakanlı Müslümanları hedef göstermek için kullanıldığı biliniyor. Ağustos 2017'den bu yana bir milyona yakın Arakanlı Müslüman başta Bangladeş olmak üzere komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Sadece 2018'in üçüncü çeyreğinde 64 bin içeriğin kaldırıldığını ifade eden yetkililer, bunun yüzde 63'ünün otomatik paylaşım yapan sahte hesaplar üzerinden yayıldığını belirtiyor. Myanmar'da 20 milyon Facebook kullanıcısı bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.