Fahrettin Koca: Aşılar herkese ücretsiz olacak

Fahrettin Koca: Aşılar herkese ücretsiz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021'in ilk Bilim Kurulu toplantısında perşembe günü (7 Ocak) itibariyle Türkiye'nin 50 milyon doz inaktif aşı için anlaşmaya vardığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021'in ilk Bilim Kurulu toplantısında perşembe günü (7 Ocak) itibariyle Türkiye'nin 50 milyon doz inaktif aşı için anlaşmaya vardığını bildirdi. 3 milyon doz aşının depolara ulaştığını belirten Koca, aşıların isteyen herkese ücretsiz yapılacağını vurguladı.

Euronews'in haberine göre, Bilim Kurulu toplantısında Kovid-19 aşısıyla ilgili Türkiye'de başlatılacak kampanyanın ayrıntılarının görüşüldüğünü ifade eden Bakan Koca, "mRNA temelli aşı için de bugün yine bir görüşme yaptık. 4,5 milyon doz garanti ve 30 milyon doza kadar anlaşmamız imzalandı." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin aşı yaptırabileceklerini ifade eden Koca, "Aşı iki doz olarak uygulanacak. İlk aşı uygulamasından 28 gün sonra ikinci doz aşılama için benzer şekilde randevu alınabilecek." diye konuştu.

"Covax programında yer almamamızın Berat Albayrak ile ilgisi yok"

Aşılama kampanyası konusunda gün içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile de bir araya gelen Koca, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda "Programa taraf olan ülkelerin önemli bir bölümü aşıya erken ulaşabilmek için birebir aşı şirketleri ile anlaşmaya çalışmaktadır. Bu programda yer almamamızın eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile hiçbir ilgisi yoktur. Covax oluşumu öncelikle aşıya ulaşım imkânı olmayan ülkeler için planlanmıştır. Hangi aşıyı teslim edeceği ise halen net değildir. Taraf ülkelerin nüfusunun en az %10’u kadar aşı vermek için planlanmıştır." ifadelerini dile getirdi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.