Fahrettin Koca: Yıl sonuna kadar 25 milyon doz BioNTech/Pfizer aşısı alınacak

Fahrettin Koca: Yıl sonuna kadar 25 milyon doz BioNTech/Pfizer aşısı alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl içerisinde BioNTech/Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından 25 milyon doz alınacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl içerisinde BioNTech/Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından 25 milyon doz alınabileceğini ifade etti.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği aşıyla ilgili Habertürk Yazarı Fatih Altaylı'ya konuşan Sağlık Bakanı Koca, Çin’de üretilen Coronavac aşısı hakkında, "Beğenmezsek ödeme yapmayacağız bu aşıya. Bu şekilde aşı anlaşması yapabilmiş tek ülkeyiz. Siparişimizi verirken bunu anlaşmaya koyduk. Bizdeki sonuçlar yeterince etkin olmazsa aşıları iade etme ve beş kuruş bile ödememe hakkımız var. Böyle bir anlaşmayı, herhangi bir aşı firması ile yapabilmiş başka ülke yok" ifadelerini kullandı. Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı hakkında konuşan Koca, "BioNTech aşısı da gelecek. Üretimi zor bir aşı, taşıması belirli koşullara bağlı bir aşı. Onlarla da bir yere vardık. Yıl sonuna kadar 25 milyon dozu verebilecekler. Biz bunu erkene çekmeye çalışıyoruz. Yoksa BioNTech aşısı da gelecek. Mesele zamanlama. Biz yazdan önce istiyoruz." şeklinde konuştu.

Altaylı'nın 'Ne zaman gelecek?' sorusuna yanıt veren Koca şunları söyledi: "Yeni yıla kadar bir kısım gelir. Nisana kadar gerisi gelsin diye uğraşıyoruz. Bize Nisana kadar en 100 milyon doz gerek, bunu sağlamaya çalışıyoruz. Nisan ayında bu belayı bitirmek, gündemden düşürmek istiyoruz. Bu yüzden tüm aşılarla ilgiliyiz"

Aşının fiyatı hakkında konuşan Koca, "En az 25 milyon doz alacağız. Fiyat da pahalı değil. Bizim BioNTech ile anlaştığımız fiyat Çin aşısını aldığımız fiyatla aynı” dedi.

Altalı'nın “11 dolar mı yani?” sorusuna Koca, “Hemen hemen" yanıtını verdi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.