Fahrizade suikastı: Uzaktan kumandalı silah kullanıldı

Fahrizade suikastı: Uzaktan kumandalı silah kullanıldı

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin ölümü sonrası suikastın gerçekleştirilme şekliyle ilgili tartışmalar sürüyor.

İran'ın nükleer programının kilit ismi olarak bilinen Muhsin Farizade'nin geçtiğimiz cuma günü Tahran kırsalında uğradığı bir suikast sonucu öldürülmesinin yankıları halen sürüyor.

İran rejimine bağlı Fars Haber Ajansı'nın ortaya attığı yeni iddiaya göre Fahrizade, uzaktan kumandalı makinalı tüfek kullanılarak hedef alındı.

Ajansın öne sürdüğü bilgiye göre suikastın gerçekleştirildiği bölgede herhangi bir insan unsuruna rastlanmadı.

İddia edilen bilgilere göre, Muhsin Fahrizade'nin aracı seyir esnasında uzaktan açılan ateşle hedef alındı. Aracı isabet alan Fahrizade, kurşun sesini araçtan gelen bir ses zannederek aşağı indi. 

Yol kenarındaki mavi bir kamyonete sabitlenmiş uzaktan kumandayla kontrol edilen makineli bir tüfek vasıtasıyla yaklaşık 150 metreden Fahrizade'ye ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu Fahrizade'nin vücuduna 3 mermi isabet etti. Korumasına ise birkaç mermi isabet ettiği belirtilen Fahrizade hastanede hayatını kaybederken, koruması olay yerinde öldü.

Fahrizade'nin hedef alındığı kamyonet saldırı sonrasında uzaktan infilak ettirilmek suretiyle imha edildi.

İran istihbaratı konuyla ilgili olarak yeni detaylara ulaşıldığını, ilerleyen dönemde bunların da açıklanacağını belirtti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.