FARC'ın sembol ismine gözaltı

FARC'ın sembol ismine gözaltı

FARC'ın yöneticilerinden Jesus Santrich gözaltına alındı.

Hükümetle yaptığı anlaşma ile silah bırakan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ve yeni siyasi parti Toplumun Alternatif Devrimci Gücü (FARC) yönetim kurulu üyelerinden Jesus Santrich evinde gözaltına alındı.

Gerçek ismi Seuxis Hernandez Solarte olan FARC'ın sembol isimlerinden Santrich'in gözaltına alındığı bilgisi FARC'ın üst düzey yöneticileri tarafından da doğrulandı.

Ülke basınında, gözaltı kararının ABD'nin bu ülkedeki büyükelçiliğinin isteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Kolombiya Başsavcılığının "yüklü miktarda uyuşturucu ticareti" suçlamasıyla gözaltına aldığı Santrich'in başkent Bogota'daki evinde güvenlik güçlerinin aramalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Kolombiya kamuoyunda büyük ses getiren tutuklamalar ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeye bu hafta sonu yapacağı ziyaretin kısa bir süre öncesinde geldi. 

Santrich ve beraberindeki FARC üyeleri, Kolombiya'daki uyuşturucu baronlarının anlatıldığı ünlü "Narcos" dizisinin takipçilerinin de yakından tanıdığı, ABD'nin Uyuşturucu ile Mücadele Teşkilatının (DEA) talebi doğrultusunda tutuklandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.