Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı

Fatih Camii imamı akşam saatlerinde bıçaklı saldırıya uğradı.

İstanbul Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namaz sonrası bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Saldırgan Ö.S, namaz sırasında, "Müslüman uyuma" diye slogan attı. Bunun üzerine Fatih Camisi imamı Galip Usta, uyardığı Ö.S'den dışarıya çıkmasını istedi. Şüpheli, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve imam Usta ile konuşmak istediğini söyleyen Ö.S, imam ve araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.​​​​​​​

Valilik: İki yaralının hayati tehlikesi var

Bu arada İstanbul Valiliği, camide yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

İstanbul Valiliği, bıçaklanan Fatih Cami imamı Galip Usta’nın hastanede tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin olduğunu duyurdu. Valilik açıklamasında, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır” denildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır.

Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.”

Diyanet Sen: Bu vahşi bir saldırıdır

Diyanet Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Bunun bir provokasyon olup olmadığını emniyet ve savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından netleşecektir. Bu vahşi bir saldırıdır. Hem üyemiz olan imam efendi için geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz. Hukuki olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

'Bir provokatör tarafından saldırıya uğradı'

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül de saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hafız talebemiz bir provokatör tarafından saldırıya uğradı. Son zamanlarda Diyanet ve din görevlilerimiz bazı basın yayın organları ve ırkçı siyasetçiler tarafından hedef gösterildi. Mil-Diyanet Sen olarak bu tehlikeye dikkat çekmiş ve yetkililere önlem almaları çağrısında bulunmuştuk. Hutbelerde imamlara sürekli müdahaleler olduğunu dile getirdik. Bu artan müdahalelerin bir sonraki adımı bugün yapılan saldırıdır. Azmettiren zihniyetle de mücadele etmemiz gerekiyor.”

Fatih Müftüsü Hüseyin Baş ise imam Galip Usta'nın durumuna ilişkin “Sağlık durumu çok şükür iyidir. Olayla ilgili Vali ve emniyetimiz gereken şeyi yapacaktır” dedi.

Yerlikaya: Tedavileri yoğun bakımda sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı.

Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum."

"Hayati parametreler lehine"

Saldırıda yaralanan Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta'nın kaldırıldığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nden sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı, "Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan, müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Prof. Dr. Mayadağlı, Usta'nın hastanelerinde tedavisine başlandığını belirterek, yemek borusuna gelen herhangi bir darbenin olmadığını söyledi.

Hastanın soluk borusunun ciddi yaralanmaya maruz kaldığını vurgulan Mayadağlı, "Ancak hastanın sağlık durumu stabil. Çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildi, zamanında etkin bir müdahale yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz çok fazlaydı. Yemek borusuna isabet etmemesi büyük bir avantaj. Bu ciddiyetteki bir saldırı çok ucuz şekilde atlatacağız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Başhekim Mayadağlı, hastanın 3 bıçak darbesi aldığını aktararak, şunları söyledi: "Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor."

Kaynak: Duvar

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.