FBI: "e-postalarla ilgili suç deliline rastlanmadı"

FBI: "e-postalarla ilgili suç deliline rastlanmadı"

FBI, Hillary Clinton ile ilgili soruşturmada suç deliline rastlanmadığını açıkladı. Açıklama "FBI, Clinton'a desteğini ilan etti" şeklinde de yorumlandı.

FBI, temmuz ayında kapanan soruşturmayı suç teşkil edebilecek yeni yazışmaların ele geçirilmesi üzerine geçtiğimiz ay yeniden açmıştı.

Başkanlık seçimine haftalar kala yaşanan bu beklenmedik gelişme Hillary Clinton’ın seçim kampanyasını büyük ölçüde etkiledi. Anketlerde Clinton’ı 10 puan geriden izleyen Cumhuriyetçi Partili rakibi Donald Trump kısa bir sürede farkı kapattı.

FBI Direktörü James Comey, seçimler öncesinde soruşturmaya ilişkin kamuoyuna yeni bir açıklama yapılmayacağını kaydetmişti. Fakat dün Kongre’ye yazılı olarak soruşturmanın tamamlandığını ve dava açılmasını gerektirecek bir delilin bulunmadığı bilgisini verdi.

Clinton, devlete ait gizli yazışmalar için kişisel e-posta adresini kullandığı gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Kongre’ye ifade vermişti. FBI, söz konusu dosyayı geçtiğimiz temmuz ayında kapatmıştı.

FBI Direktörü Comey, Clinton’ın ‘dikkatsiz’ olduğu tespitini yapmış fakat yargılanmasını gerektirecek bir durum olmadığını Kongre’ye bildirmişti.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.