FBI: Orlando Eylemcisinin Eşcinsel Olduğu Doğru Değil

FBI: Orlando Eylemcisinin Eşcinsel Olduğu Doğru Değil

Eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne saldıran ve 49 kişinin ölümüne yol açan Ömer Metin hakkında çıkan iddialar FBI tarafından yalanlandı.

FBI tarafından yapılan açıklamada, son dönemde Orlando’da düzenlediği saldırıda 50 kişiyi öldüren ve 50 kişiyi de yaralayan Ömer Metin isimli saldırganın eşcinsel olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Ömer Metin'in eşcinsel arkadaşlarının bulunduğu ve eşcinsel arkadaşlık sitelerinden bir takım arkadaşlar edindiği yönündeki iddialar ile ilgili hiçbir bilgiye rastlanmadığı belirtildi.

Ömer Metin’in eşcinsellerin bulunduğu bir bara saldırı düzenlemesinden kısa bir süre sonra basında bir takım haberler çıkmış ve bazı kişiler Metin’le tanıştıklarını iddia etmişlerdi. Ancak Metin saldırı yaptığı gün polisle yaptığı telefon görüşmesinde IŞİD'e  biat ettiğini açıklamış ve saldırılara ABD’nin Suriye’yi bombalamasına bir tepki olarak gerçekleştirdiğini belirtmişti. 

Olaydan kısa bir süre sonra Metin’in de eşcinsel olduğuyla alakalı Batı basınında sıkça haberler yer almaya ve bazı kişiler de bu yönde ifadelerde bulunmaya başladılar. Saldırıya uğrayan eşcinsel kulübüne sürekli giden kimselerden bazıları Metin ile buluştuklarını ve eşcinsel ilişkide bulunduklarını iddia etmişlerdi. Hatta bunladan birinin AIDS hastası olduğu ve bunu daha sonradan söylediği, bundan dolayı Metin’in son derece öfkeli olduğu ve “Bunun bedelini onlara ödeteceğim” dediği iddia edilmişti.. Ancak FBI Metin’in bilgisayar ve telefonlarında, evinde yaptıkları aramalarda eşcinsel olduğuna dair hiçbir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.