Felluce Operasyonu Başladı

Felluce Operasyonu Başladı

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, IŞİD ve Sünni aşiretlerin kontrolündeki Felluce kentine yeni bir askeri operasyon başlatıldığını duyurdu.

Irak hükümeti, yaklaşık iki yıldır IŞİD ve Sünni aşiretlerin kontrolündeki Felluce'ye operasyon başlattı. Abadi operasyonu, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Felluce’nin özgürleşmesi operasyonuna başlıyoruz’ sözleriyle ilan etti. Ağırlıklı olarak Şii Haşdi Şaabi milisleriyle düzenlenen operasyona Uluslararası Koalisyon güçleri de hava desteği veriyor. 

Felluce kenti, Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki yer alıyor. Irak hükümeti, ordunun IŞİD kontrolundaki ülkenin ikinci büyük şehri Musul’dan ziyade Felluce’de ilerlemeyi amaçlıyor. Bölgedeki Sünni aşiretler de Haşdi Şaabi milisleri ve hükümet güçlerine karşı savaşıyor. 

Amerika’nın Irak ordusuna eğitim ve danışmanlık için Irak’a gönderdiği yüzlerce askeri uzman, önce Bağdat, sonra da ülkenin kuzeyindeki Musul’un güçlendirilmesi için bölgeye gönderilmişti.

Bölge halkından evlerini terketmesi istenen Felluce’de, on binlerce kişi kentten ayrıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü geçtiğimiz ay, Felluce’den ayrılmayan Iraklıları, bölgede gıda sıkıntısı ve aşırı pahalı fiyatların beklediği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.