Felluce'den Kaçan Aile Sayısı: 12 Bin

Felluce'den Kaçan Aile Sayısı: 12 Bin

Felluce'yi IŞİD'den almak için düzenlenen operasyon sırasında 12 bin aile şehirden kaçtı.

Irak'ın Enbar iline bağlı Felluce kentini geri alma operasyonunun başladığı 23 Mayıs'tan bu yana 12 binden fazla ailenin kentten kaçmak zorunda kaldığı bildirildi.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü Settar Nevruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Falluce'yi IŞİD'ten alma operasyonunun başladığı 23 Mayıs'tan beri kentten 12 bin 250 ailenin göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Bakanlığın söz konusu göçmenlere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğunu söyleyen Nevruz, " IŞİD'in 2014'ten bu yana ele geçirdiği bölgelerde 3 milyon 700 bin Iraklı yerinden oldu. Şimdiye kadar IŞİD mensuplarından temizlenen bölgelerde yerlerine geri dönenler ise 700 bin kişi." dedi.

Nevruz, IŞİD'in çıkarıldığı bölgelerde halkın dönebilmesi için Göç ve Göçmenler Bakanlığı'nın ilgili yetkililerle görüşerek altyapıyı oluşturduklarını kaydetti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve onlara destek veren silahlı gruplar tarafından kontrol edilen Felluce kent merkezine giderek, kentin IŞİD'den tamamen geri alındığını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.