Fetih Ordusu'ndan Rejime Tehdit

Fetih Ordusu'ndan Rejime Tehdit

Fetih Ordusu, İdlip ve kırsalında kontrol edilen bölgelerde yer alan güvenli köy ve şehirlere yönelik bombardımanın durdurulması için rejimi uyardı.

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütlenmesi olan Fetih Ordusu (Ceyşül Feth), Keferya ve Fua bölgelerindeki İranlı milisleri tehdit etti. İdlip ve kırsalında kontrol edilen bölgelerde yer alan güvenli köy ve şehirlere düzenlenen bombardımanın durdurulması yönünde uyarıda bulundu.

Fetih Ordusu, Esed rejimi ve İranlı yetkililerle yapılan, sivillere yönelik baskıyı hafifletmeyi amaçlayan ateşkes doğrultusunda Zebedani, Madaya, Keferya ve Fua bölgelerinde anlaşmaya bağlı kaldıklarını yayınladığı son açıklamada vurguladı.

Fetih Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Esed rejiminin ateşkes anlaşmasına dahil olan bölgeleri bombalandığına işaret edilerek ihlallerin söz konusu olduğunu belirtildi. Sivillerin hedef alınması ve ihlallerden vazgeçilmediği takdirde Fetih Ordusu’nun yanıt vereceği bildirildi.

Ateşkes anlaşmasının garantörlüğünü yapan devletlere, Rusya ve Esed rejiminin ihlallerinin ortaya çıkarılması için çağrı yapılan açıklamada, sivillere yönelik bombardımanın tamamıyla durdurulması istendi.

Fetih Ordusu’nun sivilleri koruma ve Esed güçlerinin ihlallerine karşılık verme yönündeki uyarısı, İdlip kırsalındaki yerel konseylerin çağrılarının hemen sonrasında geldiği belirtiliyor.

BM öncülüğünde, Fetih Ordusu ve İran arasında 2015 yılının sonlarına doğru gerçekleşen Zebedani, Fua ve Keferya anlaşması, üç bölgede ateşkesin sağlanması ve söz konusu bölgelere insani yardım ulaştırılmasını kapsıyor.

Anlaşma doğrultusunda muhalifler, aileleri ile beraber Türkiye’ye sığınmak için Zebedani bölgesinden Beyrut havaalanına geçmişti. Buna karşılık Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Fua ve Keferya bölgelerindeki Şiiler, Lübnan’a nakledilmek için Bab el-Hava sınır kapısına geçmişti.

Ateşkes anlaşması Şam kırsalında Madaya, Bakin, Vadi Berda, Sergaya bölgelerini kapsadığı gibi İdlip kırsalındaki Fua, Keferya, Binniş, Teftezan, Taum, Maretu Masrin, İdlip, Ram Hemedan, Zerdane ve Şeleh bölgelerini de içeriyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.