Fetih Ordusu'ndan Türkiye Halkına: Ey Fatih'in Torunları...

Fetih Ordusu'ndan Türkiye Halkına: Ey Fatih'in Torunları...

Halep'teki muhasaranın kırılması sonrası şehre giren Dr. Abdullah el Muhaysini, konuşmasında Türkiye halkına da seslendi.

Fetih Ordusu liderliğindeki Suriyeli muhalifler, 1 hafta süren çatışmalar sonucunda rejimin Halep'e uyguladığı kuşatmayı kırmayı başardıklarını açıklamıştı. Muhalif kaynaklar, Halep'e yönelik operasyonun devam edeceğini, amacın tüm rejim kuvvetlerini ve Şii milisleri şehirden çıkarmak olduğunu açıklıyorlar. 

Fetih Ordusu'nun şer'i lideri Dr. Abdullah el Muhaysini, muhasaranın kırılması sonrası şehre giriş yaparak bir konuşma gerçekleştirdi. Muhaysini'nin konuşması İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak dünya kamuoyu ile paylaşıldı. Konuşmanın yer aldığı videoda, Fetih Ordusu güçlerinin şehre giriş yaptığı ve halkın sevinç gösterilerinde bulunduğu göze çarpıyor. Sonrasında ise muhasaranın kırılması operasyonuna katılan savaşçılar, şehir halkı ile bir araya gelerek sarılıyorlar. 

"Halep kalesi fethedilirse tüm Şam fethedilmiş demektir"

Muhaysini konuşmasında savaşa destek veren halka övgülerde bulundu ve tüm Halep'in ele geçirilmesinin önemini şu sözlerle anlattı:

"Ey ümmetimiz ve ümmetin alimleri. Halep sizin duruşunuzu ve fedakarlığınızı unutmayacak. Selahaddin Eyyübi der ki: 'Halep Kalesi'nin fethi kadar beni mutlu eden başka bir şey olmamıştır.' Muhakkak Halep kalesi fethedilirse tüm Şam fethedilmiş demektir. Ey İslam gençleri savaş dah başlamamıştır. Savaş sadece kuşatmanın kırılması değildir. Kuşatmanın kırılması savaşın başlangıcıdır."

Rejim askerlerine: Teslim olun!

Rejim askerlerine teslim olma çağrısı yapan Muhaysini, operasyonun devam edeceğini söyledi:

"Altı günde neler yaptığımızı gördünüz mü? Size son bir mesaj gönderiyoruz. Kaçabiliyorsanız kaçın. Yaşamayı seviyorsanız kaçın. Aksi taktirde vallahi binlerceniz esir olarak ellerimize geçeceksiniz!"

Muhaysini Halep operasyonuna sözle dahi olsa destek veren her kesime teşekkür ederek şu sözleri sarfetti:

"Halep'in yanında olan tüm ümmetimiz, milyonluk Twitter hesaplarının sahibi olan alimler, dürüst kanallar, lastiklerin evlatları, memleketlerinden çıkıp hicret eden muhacirler, bilin ki Allah'un kuvvetiyle muzaffer olduk ve kuşatma kırıldı."

"Ey Türkiye halkı..."

Türkiye halkını "Osmanlı torunları" olarak niteleyen Muhaysini, destek çağrısında bulundu ve Türkiye halkıyla savaşlarının ortaklığına vurgu yaptı:

"Ey Türkiye halkı, Fatih'in torunları, ey Osmanlı torunları! Gün komşunuzun yanında olma günüdür! Bilin ki devrimin başarısı PKK'nın ve onunla birlikte olanların yok edilmesi demektir. Ve Ehli Sünnet halkının zaferi ve Rasulullah'ın müdafaası demektir. Ebubekir'in ve Ömer'in savunması demektir. Allah'a, Rabbinizi ve Rasülünüzü ne kadar sevdiğinizi gösterin."

"Halka karşı merhametli olun"

Savaşçılara da ayrıca seslenen şer'i lider, İslam hukuku kurallarının dışına çıkmama çağrısında bulundu:

"Eğer şehre girerseniz halkına merhametli olduğunuzu gösterin. Asla ve asla ganimetlerden çalmayın! Ve herhangi bir dükkanı yağmalamayın. Hiçbir ekine zarar vermeyin, hiçbir yolsuzluğua karışmayın ve kimseye zulmetmeyin."


Kaynak: Mepanews

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.