Fidan, darbeci yarbayın telefonundan Erdoğan'ı aramış

Fidan, darbeci yarbayın telefonundan Erdoğan'ı aramış

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumasını darbeci Levent Türkkan'ın telefonundan aradığı ortaya çıktı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'a ilişkin kitabında yer verdiği bilgileri köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MİT'te yaşananlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"- Binbaşı O.K. saat 14.45'te MİT'e gelerek ihbarda bulunuyor.

- İhbarı ciddiye alan MİT Müsteşarı saat 16.20'de kriptolu telefondan Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler'i arayıp ihbar hakkında bilgi veriyor.


- 16.30'da MİT Müsteşar Yardımcısı Genelkurmay'a giderek, Genelkurmay 2. Başkanı Güler'e darbe planı hakkında bilgi veriyor.

- 16.40'da Genelkurmay Başkanı kriptolu hattan arayarak Güler'in kendisini bilgilendirdiğini, iddiayı araştırdıklarını söylüyor.

- 18.00 MİT Müsteşarı Genelkurmay'a gidiyor. Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve MİT Müsteşarı alınacak tedbirleri görüşmeye başlıyor. Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Ankara Garnizon Komutanı'nı ihbarın merkezi olan Kara Havacılık Komutanlığı'na gönderiyor.

Bu arada MİT Müsteşarı Fidan, Genelkurmay Başkanı Akar'a, 'Bu daha büyük bir planının parçası olabilir mi?' diye soruyor.


18.30- Genelkurmay Başkanı, TSK'ya hava sahasının uçuşlara kapatıldığını, uçak ve helikopter hareketliliğinin yasaklandığı ve Kara Birliklerinin hareketliliğinin yasaklandığı talimatını geçiyor.

Hakan Fidan bu arada 'Cumhurbaşkanı'nı bilgilendirmem lazım' diyor. Ancak Genelkurmay karargâhına girerken her zaman olduğu gibi cep telefonlarını aracında bıraktığı için, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, telefonun bağlanması için talimat veriyor. Telefonu darbeci yaver Levent Türkkan çeviriyor. Fidan, Cumhurbaşkanı'nın koruma müdürü Muhsin Köse ile bilinen o konuşmayı yapıyor. Muhsin Köse, kendisinin Levent Türkkan'a ait telefondan aranması nedeniyle dikkatli konuşuyor. Demek ki bir güven sorunu yaşanıyor.

MİT Müsteşarı saat 20.20'ye kadar Genelkurmay'da kaldıktan sonra ayrılıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.