Fidan: Ukrayna'da ateşkes görüşmelerinin yakında başlamasını umuyoruz

Fidan: Ukrayna'da ateşkes görüşmelerinin yakında başlamasını umuyoruz

Fidan Cuma günü Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Pazar günü, Antalya kentinde düzenlenen diplomatik forumun kapanışında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna'da ateşkes görüşmelerinin yakında başlamasını umduğunu söyledi.

Fidan Cuma günü Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada Lavrov ile Ukrayna da dahil olmak üzere bir dizi konuyu ele aldıklarını söyledi.

"Ukrayna konusunda bizim görüşümüz her iki tarafın da savaş yoluyla elde edebileceklerinin sınırına ulaştığı yönünde. Ateşkes için bir diyalog başlatmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz" dedi Fidan.

"Bu (Rusya'nın) işgalini tanımak anlamına gelmiyor, ancak egemenlik ve ateşkes konuları ayrı ayrı tartışılmalı."

Karadeniz'de hem Ukrayna hem de Rusya ile deniz sınırı olan NATO üyesi Türkiye, Rusya'nın iki yıl önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana her iki ülkeyle de iyi ilişkilerini sürdürmeye çalışıyor.

Ukrayna'ya askeri destek sağlayan ve toprak bütünlüğünü desteklediğini açıklayan Ankara, Rusya'ya yönelik yaptırımlara da karşı çıkıyor.

Fidan, "500.000'den fazla insanın ölmesi ve yaralanması, koca bir ülkenin altyapısının ve üstyapısının tamamen yok olması bizim için katlanılabilir bir gerçeklik değil" dedi ve ekledi:

"Bu bir şekilde durdurulmalı. Bunu durdurmak için bazı tartışmalar yapılmalı ve herkes bu fikre alışmalı."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum