Filipinler'de bombalı saldırı: 2 ölü 32 yaralı

Filipinler'de bombalı saldırı: 2 ölü 32 yaralı

Filipinler'in güneyinde bir alışveriş merkezi bombalı saldırının hedefi oldu.

Filipinler'in güneyinde bulunan Mindanao'ya bağlı Cotabato şehrinde bugün bir alışveriş merkezinin dışında meydana gelen patlamada 2 kişi ölürken en az 32 kişi de yaralandı.

Yerel polis sözcüsü Rowell Zafra'nın açıklamasına göre patlamanın ardından bölgeyi araştıran güvenlik görevlileri patlamaya hazır ikinci bir bomba daha buldu.

Patlama alışveriş merkezinin hemen dışarısında yeni yıl kutlamaları için satılan malzemelerin yakınında meydana geldi. Patlama sonucu çevre binaların camlarında hasar oluştu.

Olaya ilişkin soruşturma sürerken yetkililer henüz saldırıdan kimin sorumlu olduğuna dair bir açıklama yapmadı. Ancak polis sözcüsü Zafra, bölgede IŞİD'e bağlı grupların varlığından haberdar olduklarını ifade etti.

Filipinler ordusu patlamanın Maguindanao'da geçtiğimiz hafta düzenlenen askeri operasyonda 7 IŞİD mensubunun öldürülmesine karşılık olarak gerçekleştirilmiş olabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl ülkede Maravi şehri geçici bir süre için IŞİD mensupları tarafından ele geçirilmişti. Olay üzerine Mindanao bölgesinde ilan edilen olağanüstü hal 2018 sonuna kadar uzatılmıştı. Olağanüstü halin bir süre daha uzatılması gündemdeydi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.