Filistin hükümetinde maaş krizi çözülemiyor

Filistin hükümetinde maaş krizi çözülemiyor

Filistin hükümeti ve Fetih Hareketi maaş krizine çözüm arıyor.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Mahmud el Alul, özellikle son 3 ayda Gazze Şeridi’ndeki Filistin Yönetimi çalışanlarının maaşlarındaki artan aksaklıklar ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere, Uzlaşı Hükümeti ve Fetih Hareketi merkez komitesinin toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

Alul, Perşembe günü resmi Filistin radyosuna yaptığı açıklamada, toplantının Başkan Mahmud Abbas’ın talimatıyla yapılacağını ve 48 saat içinde belirleneceğini ifade etti. Alul, Fetih merkez komitesinin Gazze Şeridi dosyasını ve oradaki Filistin halkının sorunlarının görüşüleceğini de ifade etti.

Dışişleri Bakanı’ndan önemli açıklama

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, en kısa sürede Gazze Şeridi’nde Refah sınır kapısının açık kalması, su ve elektrik gibi temel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra çalışanların maaşlarının ödenmesi sağlanarak, zorlukların azaltılacağını belirtti.

Fetih Hareketi’nde istifa

Gazze Şeridi’ndeki yaşananlar hakkında yetkililerin yaptığı açıklamalara rağmen Fetih Hareketi’nde kuşku havası hakim. 2 gün önce Gazze Şeridi’ndeki Fetih Hareketi’nde bir yetkili maaşların ödenmemesini protesto ederek istifa etti. Gazze Şeridi’ndeki hareket liderlerinden Abdurrahim el Hindi, çalışanlara cesur kararlar almaları ve toplu olarak istifalarını sunmaları için çağrıda bulundu. Maaşların kesilmesini suç olarak nitelendiren Hindi, Fetih çalışanlarının yardım kuyruklarında durduklarını söyledi.

Gazze’deki yazarlar, analistler ve hukukçular, bölgedeki durumu protesto etmek için Filistin Ulusal Meclisi ve İcra Komitesi üyelerine istifa etmeleri için çağrıda bulundu.

Nisan 2017’den bu yana yönetim, Hamas’ın uzlaşı dosyasında ilerlemesini sağlamak için Gazze’ye karşı sert önlemler alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.