Filistin yönetimi müzakereler için İsrail'den ne talep ediyor?

Filistin yönetimi müzakereler için İsrail'den ne talep ediyor?

İsrail televizyonu 12’nci kanal, Filistin yönetiminin barış müzakerelerine yeniden başlamak için ABD ve İsrail’deki yeni hükümetten taleplerini açıkladı.

İsrail televizyonu 12’nci kanal, Filistin yönetiminin barış müzakerelerine yeniden başlamak için ABD ve İsrail’deki yeni hükümetten taleplerini açıkladı.

Müzakerelerin yeniden başlaması için Ürdün ve Mısır heyetleri ile ABD heyetinin bölgeye gelmesinden önce iletilen listede 14 talebin yer aldığı bildirildi.

Haberde, Filistin yönetiminin Kudüs’teki Doğu Evi’nin ve 2001 yılında kapatılan diğer Filistin kurumlarının açılmasını, Filistin yönetiminin Kudüs’te faaliyetine izin verilmesini, Mescid-i Aksa’da durumun eski haline döndürülmesini, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal polisinin baskınlarının azaltılmasını istediği belirtildi.

İsrail televizyonunun haberine göre, Filistin yönetimi, Kudüs’te yaşayan Filistinlileri evlerinden kovmaya son verilmesini, İsrail ve Filistin Yönetimi arasında yıllar önce yapılan anlaşma gereği Filistinli esirlerin dördüncü grubunun da serbest bırakılmasını, Yahudi yerleşkelerini genişletmeye son verilmesini, dağınık haldeki küçük Yahudi yerleşkelerinin boşaltılmasını ve el-Ağvar’da ev yıkımının durdurulmasını istedi.

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin İsrail’den ayrıca kontrolü altındaki bölgelere her gün baskın düzenlemekten vazgeçmesini talep ettiği kaydedilirken, işgal rejimi televizyonu bu tür bir talebin kabulünün hâlihazırda zor olduğunu söyledi.

Haberde, Filistin yönetiminin İsrail güçlerince el konulan güvenlik birimlerine ait silahların iadesini istediği, parçalanmış ailelerin birleştirilmesi işlemlerinin yeniden başlamasını ve İsrail’de çalışma izinlerinin artırılmasını talep ettiği belirtildi.

İsrail televizyonuna göre, Filistin yönetimi Filistinli polislerin ve gümrük memurlarının el-Kerame Kapısı’na dönmelerini, “Damiye” köprüsünün açılmasını; Batı Şeria’da uluslararası bir havaalanına, C bölgesinde elektrik santrali kurulmasına ve Ölü Deniz bölgesinde turizm faaliyetlerine izin verilmesini istedi.

Paris Ekonomi Anlaşması’nın güncellenmesini ve İsrail’in Batı Şeria’ya giren mallardan gümrük vergisi almamasını isteyen Filistin yönetiminin son olarak Filistin cep telefonu şebekesinin 4G hizmetine uygun olacak şekilde geliştirilmesine izin verilmesini talep ettiği bildirildi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.