Filistin'de koronavirüs: Bir günde 12 can kaybı 811 yeni vaka

Filistin'de koronavirüs: Bir günde 12 can kaybı 811 yeni vaka

Filistin'de koronavirüs nedeniyle son bir günde 12 kişinin hayatını kaybederken 811 yeni vaka tespit edildi.

Ramallah'taki hükümetin Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle bugün (13 Eylül Pazar) yaptığı açıklamada Filistin'de koronavirüs sebebiyle son 24 saat içinde 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 811 yeni hastalık teşhisi konulduğunu, 370 kişinin de sağlığına kavuştuğunu söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, Bakan El-Kiyle, Filistin'de şu ana kadar koronavirüs hastalığına yakalananların yüzde 69'unun iyileştiğini, yüzde 30.4'ünün tedavisinin halen sürdüğünü, yüzde 0.6'sının da vefat ettiğini belirtti. 

Filistinli bakan, tedavileri halen sürenlerden 37 kişinin yoğun bakım ünitelerinde tutulduklarını, 9 kişinin de solunum cihazına bağlı olduğunu söyledi. 

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gassan En-Nemir, Filistin'in sesi radyosuna yaptığı açıklamada son günlerde Filistin'de koronavirüs hastalığına yakalanma sayısında artış olduğuna dikkat çekerek bu yüzden vilayetler arasında geçişlerin yeniden durdurulması ihtimalinin olduğunu dile getirmişti. 

En-Nemir yaptığı açıklamada hastalığın tehlikeli bir hızla yayılmasının endişe verici olduğuna dikkat çekerek bunun korkunç sonuçlarının olabileceğini, bu yüzden genel eğitimin durdurulmasının, iş yerlerinin kapanmasının ve Filistin ekonomisinin tamamen atıl hale gelmesinin söz konusu olabileceğini dile getirmişti. 

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.