"Filistin'in yüzde 75'i Abbas'ı istemiyor"

"Filistin'in yüzde 75'i Abbas'ı istemiyor"

Filistin'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Filistin halkının önemli bir kesimi Mahmud Abbas'ın istifasından yana. 

Filistin'de 28 Ekim günü açıklanan bir kamuoyu araştırmasına göre Filistin halkının önemli bir kesimi Mahmud Abbas'ın başkanlığından memnun değil ve yüzde 75'i istifasından yana. 

Filistin Anketler ve Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından hem Batı Şeria bölgesinde hem de Gazze'de 14-23 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında çıkan sonuç oldukça çarpıcı bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, anketin gerçekleştirilmesinden önceki altı aylık süre içinde Filistin'in iç siyasetinde yaşanan bazı önemli gelişmelerin ve İsrail devletiyle ilişkilerin bunda etkili olduğu ifade edildi. 

Ortaya çıkan sonuçta rolü olan gelişmelerin başında ise şunlar geliyor: 

- Mayıs'ta gerçekleştirilmesi kararlaştırılan seçimlerin ertelenmesi.

- İsrail güçlerinin bazı kutsal mekanlara saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli aileleri tehdit etmesi sonrasında halkla çatışmalar yaşanması.

- Söz konusu olayların ardından Tel Aviv rejiminin Gazze'ye yönelik saldırısı.

- Siyasi aktivist Nizar Benat'ın Filistin güvenlik görevlileri tarafından işkenceyle öldürülmesi sonucu oluşan olumsuz hava ve tepki.

Abbas, bu yıl yapılması planlanan seçimleri çeşitli bahanelerle ertelemiştı.

Abbas'ın, seçimleri kazanamayacağının farkında olduğu ve seçimleri bu sebeple askıya aldığı belirtiliyordu.

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.