"Filistinli mühendisi uluslararası ajanlar öldürdü"

"Filistinli mühendisi uluslararası ajanlar öldürdü"

El Batş'ın “Hamas'ta bir mühendis ve insansız hava araçları konusunda uzman” olduğu belirtilmişti.

Malezya polisi, Filistinli akademisyen Fadi El Batş'ın öldürülmesiyle alakalı iki şüphelinin robot resimlerini yayınladı.

Malezyalı Polis Müfettişi ve Genel Sekreteri Muhammed Fevzi, Harun basın toplatısında “Bu çizim, olay günü bir görgü tanığının ifadesine dayanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Bu çizime dayanarak, şüphelilerinden birinin Ortadoğu veya Avrupa'dan olduğuna inanılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca 1.80 boylarında oldukları düşünülüyor.

Malezya'nın Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, suikastla ilgili şüphelilerin, uluslararası bir ajan olduklarından şüphelendiklerini belirtti. Bu nedenle bu cinayetin Uluslararası bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Malezya'da Filistinli bir araştırmacı-mühendis olan El Batş, bir Kuala Lumpur banliyösünde evinin yakınındaki bir camiye giderken vurularak öldürüldü. On yıl önce karısı ve üç çocuğuyla birlikte Malezya'ya taşınmıştı.

El Batş'ın “Hamas'ta bir mühendis ve insansız hava araçları konusunda uzman” olduğunu belirtiliyor. Hamas Mossad'ın suikastten sorumlu olduğu görüşünde.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.