Filistinlilerle dayanışmasını ifade eden İsrailli gazeteci Yahudilerin saldırısına uğradı

Filistinlilerle dayanışmasını ifade eden İsrailli gazeteci Yahudilerin saldırısına uğradı

Aşırı sağcı Yahudilerden oluşan kalabalık Cumartesi gecesi Israel Frey'in evini kuşatarak gökyüzüne işaret fişekleri fırlattı ve onu "öldürmekle" tehdit etti.

Tanınmış ultra-Ortodoks İsrailli bir gazeteci, Gazze'de bombardıman altındaki Filistinlilerle dayanışma ifadeleri sonrası aşırı sağcı İsraillilerden oluşan bir kalabalığın evine saldırmasının ardından gizlenmeye başladı.

Aşırı sağcı Yahudilerden oluşan kalabalık Cumartesi gecesi Israel Frey'in evini kuşatarak gökyüzüne işaret fişekleri fırlattı ve onu "öldürmekle" tehdit etti.

Frey, 10 gün içinde 2,750'den fazla Filistinlinin hava saldırılarında öldürüldüğü Gazze Şeridi'ndeki İsrail politikalarını açıkça eleştirmiş hatta Gazze'deki kadın ve çocuklar için Yahudilerin yas duası olan "Kaddish"i okumuştu.

Öldürülenlerin Filistinlilerden 724'ten fazlası çocuk ve 458'den fazlası ise kadın.

Frey'in evini basan kalabalık birkaç kez "hain" diye bağırdı ve Tel Aviv'in ultra-Ortodoks banliyösü Bnei Brak'taki komşularına, seküler bir insanı kabul etmedikleri gibi bir "katili" de mahallelerinde kabul etmemeleri gerektiğini söyledi.

Frey çocuklarını polis desteği olmadan tahliye etmeyi başardıktan sonra, polis memurları saat 02.30 sularında kendisine eşlik etmek üzere evine geldi.

"Polis memuru Frey'e tükürdü"

Haaretz'e göre Frey, aşağıya indikleri sırada bir polis memurunun kasıtlı olarak kendisine tükürdüğünü ve arabasına götürülürken Hamas'ı desteklemekle suçlandığını söyledi.

İsrail polisi daha sonra bu iddiayı yalanladı.

Bazı arkadaşlarını anlık olarak bilgilendiren Frey, Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesi'ne giderken protestocuların arabasını takip ettiğini ileri sürdü.

Ona göre protestocular aşırı sağcı haham Meir Kahane'nin ultra-Ortodoks takipçileriydi.

Kahane, geçtiğimiz yıl ABD'nin "yabancı terör örgütleri" listesinden çıkarılan aşırı milliyetçi grup Kahane Chai'nin kurucusuydu.

Frey hastanede de protestocularla karşı karşıya geldi, daha sonra bir arkadaşının yardımıyla olay yerinden kaçmayı başardı.

Middle East Eye'ın edindiği bilgiye göre Frey şu anda saklanıyor.

Frey'in evine yapılan saldırı, İsrail'in Gazze savaşındaki politikalarını ve eylemlerini eleştiren sesleri bastırmayı düşündüğü ve muhalif medya kuruluşları ile Siyonizm karşıtı Yahudi vatandaşların artan tehditlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde gerçekleşti.

Çatışmalar 7 Ekim'de yüzlerce Filistinli savaşçının Gazze'den İsrail'e atılan binlerce roketle başlayan sürpriz bir saldırı düzenlemesiyle başladı.

Hamas liderliğindeki Filistinli grupların saldırılarında yaklaşık 1.400 İsrailli öldürülürken, 199 İsraillinin de rehine olarak Gazze'ye götürüldüğünü açıkladı.

O tarihten bu yana İsrail Gazze'yi acımasızca bombaladı ve bölgeye gıda, su, elektrik ve internet sevkiyatını tamamen kesti.

Frey'in başı daha önce de İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin görüşleri nedeniyle derde girmişti. Frey, Aralık ayında Yafa'da İsrail güçlerine karşı saldırı planladığı iddia edilen bir Filistinliyi savunduğu için tutuklanmıştı.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye, Haaretz

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.