Finlandiya NATO'ya resmen başvuruyor

Finlandiya NATO'ya resmen başvuruyor

Finlandiya'da hükümet NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiğini duyurdu.

Finlandiya'da hükümet NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiğini duyurdu. Kararın Rusya'nın Ukrayna işgalinin bir sonucu olduğu belirtilirken Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö düzenlediği basın toplantısında, "Bugün tarihi bir gün. Yeni bir dönem başlıyor" dedi.

İsveç'in de kısa sürede NATO üyeliğini resmi olarak duyurması bekleniyor. 

Niinisto, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği sorunlar hakkında Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Ankara, "terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yumduğu" gerekçesiyle bu iki ülkenin NATO üyeliğine mesafeli yaklaştı. 

Erdoğan,  konuyla ilgili olarak "Teröristlere misafirhane olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz" demişti.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye'nin endişelerini bildirdiğini, bir uzlaşı için şartların bulunacağına inandığını kaydetti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde, "NATO'da müttefik olacak bir ülkenin terör örgütü YPG/PKK'ya destek vermemesi gerektiğini" belirterek, "Bu iki ülke (İsveç ve Finlandiya) PKK ve YPG'ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür." demişti.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.