Finlandiya: Rusya'ya karşı savaşmaya hazırız

Finlandiya: Rusya'ya karşı savaşmaya hazırız

Finlandiya, ülke topraklarına herhangi bir Rusya saldırısı ihtimalinde şiddetli bir biçimde karşılık vereceğini açıkladı.

Finlandiya, ülke topraklarına herhangi bir Rusya saldırısı ihtimalinde şiddetli bir biçimde karşılık vereceğini açıkladı.

Finlandiya ordu kaynaklarından elde edinilen bilgilerde, ülkenin herhangi bir Rus saldırısına karşı yıllardır eğitim ve tatbikatlar sürdürdüğü belirtildi.

Finlandiya Genelkurmay Başkanı Timo Kivinen tarafından yapılan bir açıklamada, bugüne kadar ordunun askeri alanda büyük gelişmeler katettiğini ve savaşa hazır olduğunun sinyalini verdi.

Rusya'nın Ukrayna savaşını takip ederek onun karşısında durabilecek bir savunma mekanizması inşa ettiklerine dikkat çeken Kivinen, Ukrayna'nın (Rusya'yı) beklenenden fazla yorduğunu, Finlandiya'nın da aynı şekilde karşılık vereceğini vurguladı.

İkinci dünya savaşından bu yana İskandinav ülkesinin, askeri envanterini genişlettiği ve ordu kapasitesini artırdığı biliniyor.

Avrupa'nın en güçlü ağır topçu silahını geliştirdiği bilinen Finlandiya'nın 370 kilometreye kadar menzile sahip seyir füzelerine sahip olduğu belirtiliyor.

Finlandiya'nın yıllık gayri safi yurt içi hasılasının yüzde ikilik kısmını savunmaya harcadığı, ki bunun birçok NATO ülkesinden daha yüksek bir oran olduğu biliniyor.

Finlandiya ayrıca ABD'den dört yeni savaş gemisinin yanı sıra 64 adet F-35 savaş uçağının teslimatını bekliyor.

Öte yandan Rus sınırına duvarlar ören Finlandiya, yüksek irtifada uçuş yapabilen uçaksavar ekipmana sahip 2 bin adet insansız hava aracı sipariş etmeyi planlıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.