Firari HDP vekili ve PKK yöneticisi, AB komisyonunda ağırlandı

Firari HDP vekili ve PKK yöneticisi, AB komisyonunda ağırlandı

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve kırmızı bültenle aranan PKK yöneticisi Eyüp Doru, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile görüştü.

Yürütülen terör soruşturmalarında ifade vermeye gitmediği için hakkında gözaltı kararı alınan ve  PKK'ya silah taşıdığına dair görüntüleri ortaya çıkan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, AB Komisyonunda ağırlandı.

Kaçak HDP'li, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile bir araya geldi. Görüşmeye, 5 yıl Kandil Dağı'nda PKK saflarında yer alan ve örgüt içi faaliyetleri sebebiyle kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru da katıldı. Hahn, görüşmeden fotoğraf ve görüntü alınmasına izin vermedi.

Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, Hahn'ın bir araya geldiği HDP'lilerin isimleri toplantıya kadar gizli tutuldu. Haftalık gündemde, Hahn'ın salı günü HDP'liler ile görüşeceği belirtilirken isimlere yer verilmedi. 

TÜRKİYE KARŞITI TAVRIYLA BİLİNİYOR

Hahn, her ne kadar Genişlemeden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi olsa da, sosyal medya ve basın toplantılarında yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarıyla biliniyor.  Hahn'ın açıkladığı İlerleme Raporu'nda Türkiye, PKK ve Gülen yanlılarına karşı aldığı önlemler nedeniyle eleştirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.