Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'a füzeli saldırı

Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'a füzeli saldırı

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi olan El Bab'a yönelik düzenlenen füzeli saldırıda çok sayıda sivil yaralandı.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı El Bab kentine yönelik dün akşam saatlerinde düzenlenen füzeli saldırıda çok sayıda sivil yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklenen muhalif unsurlarca Fırat Kalkanı Harekatı ile kontrol altına alınan El Bab kent merkezine yönelik saldırının Grad füzeleriyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre füzeli saldırıda aralarında çocuklarında olduğu en az 10 sivil yaralandı. Yaralıların bölgedeki çeşitli sağlık merkezlerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Türkiye tarafından desteklenen muhaliflerin kontrolündeki El Bab kenti Temmuz 2020'de Rus savaş uçaklarınca hedef alınmış, saldırıda sivillerden ölen ve yaralananlar olmuştu.

Rus savaş uçakları Şubat 2020'de de El Bab kentine yönelik saldırı düzenlemişti.

Dün akşam gerçekleşen saldırının ise YPG tarafından düzenlenmiş olabileceği ifade ediliyor. El Bab kent merkezi geçtiğimiz dönemde birçok defa bomba yüklü araç saldırılarıyla da hedef alınmıştı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.