Fırat Kalkanı bölgesinde iç çatışma yayılıyor: En az 15 ölü

Fırat Kalkanı bölgesinde iç çatışma yayılıyor: En az 15 ölü

Fırat Kalkanı bölgesinde sınır kapılarının kontrolü konusunda anlaşmazlık yaşayan silahlı gruplar arasında çatışmalar yayılıyor.

Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altında alınan Azez-Cerablus hattında silahlı gruplar arasındaki çatışmalar bölgenin tamamına yayılıyor. 

Bölgedeki etkin gruplardan Sultan Murat Tümeni'nin Türkiye'ye açılan Babu's Selame sınır kapısını ele geçirmek amacıyla Şam Cephesi'ne saldırı başlatması sonucu tansiyon yükseldi.

Bir dönem ABD tarafından desteklenen Hamza Tugayı'nın da destek verdiği Sultan Murat Tümeni önce Şam Cephesi'nin ardından da Ahraru'ş Şam'ın askeri noktalarına saldırı düzenledi. Yaşanan çatışmalarda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Diğer şehirlere sıçradı

Pazar günü başlayan çatışmaların el-Bab, Kabasin ve Türkmen Barih'e de sıçradığı ifade ediliyor.

Bölgeden Türkiye'ye açılan Babu's Selame sınır kapısı daha önce Şam Cephesi'nin kontrolündeyken geçtiğimiz hafta Gaziantep merkezli 'Suriye Geçici Hükümeti'ne teslim edilmişti.

Şam Cephesi'nin bu adımına karşı çıkarak sınır kapısına açılan yollarda kontrol sağlamaya çalışan Sultan Murat Tümeni bölgedeki diğer gruplara saldırılarını sürdürüyor.

Hakimiyet mücadelesi

TSK destekli Fırat Kalkanı operasyonu ile IŞİD'ten ele geçirilen bölgede silahlı gruplar arasında sık sık iç çatışma yaşanıyor.

Bölgedeki bazı gruplarla ilgili olarak kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti gibi iddialar da zaman zaman basına yansıyor.

Silahlı grupların bölgede hakimiyet kurma amacıyla iç çatışmaya devam etmesine sivil halkın tepki gösterdiği aktarıldı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.