Fırat Kalkanı'nda 960 kilometrekare el değiştirdi

Fırat Kalkanı'nda 960 kilometrekare el değiştirdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı operasyon devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD ve PYD'nin  yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan üç özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneyindeki 7 meskun mahallin ele geçirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyonlar sırasında özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

BİN 720 HEDEF VURULDU

IŞİD unsurlarınca Pazar günü Kilis merkezi ve çevresine 3 katyuşa roketi atılmış, saldırıda hasar ve zayiat meydana gelmemişti.

ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgenin tespitinin ardından roket mevzilerine 20 çok namlulu roketatar atışı ile 19 Fırtına obüsü atışı yapıldı.

Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 111 meskun mahalde, yaklaşık 960 kilometrekarede kontrol sağladı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 720 hedefe, ateş destek unsurlarından 6 bin 620 atışın yanı sıra bin 294 tank atışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.