Fırat Kalkanı'nda bir Türk yüzbaşı hayatını kaybetti

Fırat Kalkanı'nda bir Türk yüzbaşı hayatını kaybetti

Harekata destek sağlayan unsurlardan yüzbaşı Fatih Kocaman ölürken, bir astsubay ve 2 uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" 74. gününe geldi.

Harekat kapsamında bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Buna göre, Mare sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde Abla ve Duvayr meskun mahallerinde kontrol sağlandı.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, harekata destek sağlayan unsurlardan yüzbaşı Fatih Kocaman ölürken, bir astsubay ve 2 uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Muhalif unsurlardan ise 5 personel hayatını kaybederken, 22 personel de yaralandı. Çatışmalarda 5 IŞİD mensubu da öldürüldü.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 172 meskun mahalde, yaklaşık bin 365 kilometre karede kontrol sağlandı.

Hedef tespit vasıtaları ile belirlenen 71 EŞİD hedefine ateş destek vasıtaları ile atışlar yapılarak kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.