Fransa 6 yeni nükleer santral inşa edecek

Fransa 6 yeni nükleer santral inşa edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gelecek on yıllarda en az altı yeni nükleer reaktör daha inşa edeceklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gelecek on yıllarda en az altı yeni nükleer reaktör daha inşa edeceklerini söyledi. Uzmanlar, Macron'un bu açıklamasının, 2050'ye kadar sıfır karbon hedefi ile çeliştiği değerlendirmesinde bulundu.

Yeni santrallerin devletin kontrolündeki enerji sağlayıcısı EDF tarafından inşa edilip işletileceğini dile getiren Macron, projeleri finanse etmek ve EDF'nin mali durumunu korumak için on milyarlarca euroluk kamu finansmanının seferber edileceğini kaydetti.

Ülkede güneş ve açık deniz rüzgar enerjisinin gelişimini hızlandırma sözü veren Macron ayrıca, güvenli olması koşuluyla eski nükleer santrallerin kullanım süresini 40 yıldan 50 yıla çıkarmak istediğini de anlattı.

Yeni nükleer santral planını sanayi kenti Belfort'ta açıklayan Fransa lideri, "Bilgi birikimi açısından zengin ve yüz binlerce istihdam sağlayan güçlü nükleer sanayiye sahibiz. Bunun için şanslıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.