Fransa BAE'ye savaş uçağı konuşlandırdı

Fransa BAE'ye savaş uçağı konuşlandırdı

Fransa'nın bölgedeki üslerini korumak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne savaş uçağı konuşlandırdığı bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Salı günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın İran saldırılarına karşı deniz ve hava üslerini korumak için Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Rafale savaş uçakları konuşlandırdığını söyledi.

Rafale uçakları, Abu Dabi yakınlarındaki Zafra üssünde konuşlandırıldı.

Fransa'nın BAE'de donanma, hava kuvvetleri ve kara kuvvetlerinden yüzlerce personeli bulunuyor.

Barrot, BFMTV kanalına verdiği demeçte, "Bu Rafale'ler tesislerimizin güvenliğini sağlamak için seferber edildi. Üslerimizin üzerindeki hava sahasını güvence altına almak için operasyonlar yürüttüler" dedi.

Barrot, Pazar günü, "BAE'deki bir Fransız üssünde bir hangar bir drone tarafından vuruldu. Ülkenin gelecekteki saldırılara karşı kendini nasıl savunabileceğini ve Fransa'nın oradaki çıkarlarını nasıl koruyabileceğini belirlemek için temaslar artıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum