Fransa Cumhurbaşkanı 'İslamcı Terör' Dedi

Fransa Cumhurbaşkanı 'İslamcı Terör' Dedi

Fransa'da Cumhurbaşkanı Hollande Nice saldırısı sonrası ilk kez 'İslâmcı terör' ifadesini kullandı.

Hollande Nice saldırısının ardından Elysee Sarayı'ndan Fransız halkına seslenerek, "Tüm Fransa İslâmcı terörün tehdidi altındaFransa, ulusal günü olan 14 Temmuz'da, özgürlüğün sembolü olan bu günde bu saldırıya maruz kaldı. Çünkü insan hakları, fanatikler tarafından inkâr ediliyor ve Fransa bu yüzden onların en güçlü hedefi haline geliyor" diye konuştu.

CHARLİE HEBDO SONRASI "İSLAM" VURGUSUDAN KAÇINMIŞTI

Hollande Charlie Hebdo saldırısı, Montrouge'da polislere saldırı ve Porte de Vincennes'de bir süpermarkette yaşanan rehine kriziyle ilgili Ocak 2015'te yaptığı konuşmada, saldırıların "İslâm diniyle ilgisi olmadığını" söylemişti.

OLAĞAN ÜSTÜ HAL 3 AY UZATILDI

Hollande, saldırıdan saatler önce yaptığı açıklamada, ülkede 13 Kasım 2015 Paris saldırılarının ardından ilân edilen olağanüstü hâlin uzatılmayacağını açıklamıştı. Ancak Nice'te yaşananların ardından olağanüstü hâl uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını söyledi. Başbakan ve ilgili bakanlar ile yaptığı toplantı sonrasında alınan kararlara göre 26 Temmuz'da sona ereceği açıklanan olağanüstü hâl uygulaması 3 ay daha uzatılacak. 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı "sentinelle" operasyonu devam edecek. Yedek askerlere çağrı çıkarılacak ve sınır kontrolleri dâhil gerekli görülen tüm alanlarda görev almaları sağlanacak.

IŞİD'E YÖNELİK OPERASYONLAR ARTIRILACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye ve Irak'ta devam eden IŞİD'e yönelik operasyonları da artıracaklarını duyurdu.

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

Yine güvnelik toplantısıdna 16,17 ve 18 Temmuz ulusal yas ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.