Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Büyükelçimiz Nijer'i terk etmeyecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Büyükelçimiz Nijer'i terk etmeyecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, baskılara rağmen büyükelçilerinin Nijer'i terk etmeyeceğini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'deki askeri cunta yönetiminin tüm baskılarına rağmen Niamey'deki büyükelçisini ülkeden çekmeyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Macron, Paris'teki 29. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı açıklamada, "Politikamızın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu politika, Başkan Bazum'un cesaretine, tüm baskılara ve yasa dışı yetkililer tarafından yapılan tüm açıklamalara rağmen sahada görevine devam eden Büyükelçimizin taahhütlerine dayanmaktadır." diye konuştu.

Fransa, geçtiğimiz günlerde, Nijer'deki askeri cunta yönetiminin Fransa'nın Niamey'deki büyükelçisini ülkeyi terk etmeye zorlama yetkisine sahip olmadığını açıklamıştı.

Nijer cuntasının Fransa'nın Niamey'deki büyükelçici Sylvain Itte'ye ülkeyi terk etmesi için verdiği 48 saatlik süre dolmuştu.

Ancak ültimatomda verilen süre dolmasına rağmen Fransız büyükelçi Nijer'i terk etmedi.

Öte yandan Başkent Niamey'deki göstericilerin Fransız büyükelçliğinin önünde Fransa karşıtı protestolarda bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.