Fransa Gabon’daki askeri darbeyi kınadı

Fransa Gabon’daki askeri darbeyi kınadı

Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, ülkesinin Gabon'daki darbeyi kınadığını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, Fransa'nın Orta Afrika ülkesi Gabon'da gerçekleşen darbeyi kınadığını bildiren bir açıklama yayınladı.

Olivier Veran'ın açıklamasında "Fransa, Gabon'da devam etmekte olan askeri darbeyi kınıyor." ifadeleri yer aldı.

Veran ayrıca Paris yönetiminin Gabon'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sonuçların uygulanması gerektiğini savunduğunu söyledi.

Gabon'da darbe

Gabon ordusu içerisinde görev alan askerler bugün sabah saatlerinde ülkede Devlet Başkanı Ali Bongo'nun 3'üncü kez kazandığı seçimlerin iptal edildiğini açıklamıştı.

Askerler, kendilerinin, ülkedeki tüm güvenlik ve savunma güçlerini temsil ettiğini ileri sürmüştü. Gabon'da Bongo'nun devrildiği darbenin ardından Kurumların Geçiş ve Restorasyon Komitesi (CTRI) isimli bir cunta tesis edildiği duyurulmuştu.

Gabon'da darbe taraftarları, iktidarı deviren ordu yetkililerine destek için ülkenin başkenti Libreville ve en büyük ikinci şehri Port-Gentil'de sokaklara dökülmüştü.

Öte yandan Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo ise konutundan yayınladığı videoda dünya ülkelerinden darbeyi kınamalarını istemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.