"Fransa için en iyi çözüm cihat yanlılarıyla anlaşıp Mali'den çekilmek"

"Fransa için en iyi çözüm cihat yanlılarıyla anlaşıp Mali'den çekilmek"

La Croix Gazetesi'nden Marie Verdier, Fransa için en iyi çözümün cihat yanlılarıyla anlaşıp Mali'den çekilmek olduğunu öne sürdü.

Fransa'da yayın yapan La Croix Gazetesi yazarlarından Marie Verdier, Paris yönetiminin Mali politikasını eleştirdi.

2013'te "Cihat yanlılarıyla mücadele" kapsamında Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransa'nın bu ülkede kalma ve çekilme arasında kararsızlığına değinen ve iki kararın da gereklerini yerine getirmemekle eleştiren Verdier, "Fransa iki seçeneğe sahip; kalmak ya da çekilmek, üçüncüsü yok" yorumunda bulunarak tutarlı bir Mali politikası izlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Darbe içinde darbe" yaşayan Mali yönetiminin tüm meşruiyetini yitirdiğini savunan Verdier, Mali'de demokratik bir yönetimin kurulmasının mümkün olmadığını, daha baskıcı darbeci yeni liderler yerine cihat yanlıları ile müzakere ve bir barış anlaşmasıyla Fransa'nın Mali'den çekilmesinin herkes için daha uygun olduğunu iddia ederek Mali'de bir İslami yönetimi engellemeye çalışmanın beyhude bir uğraş olduğunu, Malililerin İslami taleplerine engel olmanın Fransa'nın işi olmadığını ve Fransa'yı zarara uğrattığını savundu.

Verdier, Macron'un Mali konusundaki açıklamalarından da cihat yanlılarıyla müzakere yoluyla Mali'den çekilme niyetinde olduğunun sinyallerinin alınabileceğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.