Fransa IŞİD'e karşı alarmda: 100 bin kişi görev yapacak

Fransa IŞİD'e karşı alarmda: 100 bin kişi görev yapacak

Fransa İçişleri Bakanlığı, yılbaşında ülkede terör tehdidinin en yüksek derecede olduğunu, yaklaşık 100 bin güvenlik görevlisinin seferber edildiğini duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanlığı, 'Noel' ve yılbaşı döneminde artan saldırı tehdidine karşı ülke genelinde yaklaşık 100 bin güvenlik görevlisinin seferber edildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, 'Noel' ve yılbaşı döneminde ülke genelinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hristiyan aleminin en önemli bayramı sayılan 'Noel' dolayısıyla ülke genelinde 54 bin polis, 36 bin jandarma ve 7 binden fazla askerin güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirildiği belirtildi.

Ülkedeki saldırı riskinin arttığına dikkat çekilen açıklamada, Fransız halkının olduğu kadar turistlerin güvenliğinin de sağlanması amacıyla görevlendirilen güvenlik personeli sayısının, geçen yıla oranla artırıldığı vurgulandı.

Ülkede 2015'ten bu yana düzenlenen saldırılarda 241 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.