Fransa İslam'a hakaret karikatürlerinin arkasında olduklarını açıkladı

Fransa İslam'a hakaret karikatürlerinin arkasında olduklarını açıkladı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, dinlerin eleştirilmesi ve karikatürlerin bir hak olduğunu savunarak, bunları yayınlama kararına destek verdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Türkiye'nin Fransa'nın iç işlerine karışmaması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevkidaşı Emmanuel Macron hakkındaki açıklamalarının sınırları aştığını söyleyerek, lise öğretmeni Samuel Paty cinayetinin ardından Macron’un Fransa'da dinlerin eleştirilmesi ve karikatürlerin bir hak olduğunu savunarak, bunları yayınlama kararına destek verdi.

Reuters haber ajansına göre Gerald Darmanin, RTL radyosuna verdiği demeçte, "ülkesinin militan ideolojiye karşı savaş" yürüttüğünü ifade ederken, Fransız topraklarında daha fazla saldırı yapılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Fransız Bakan açıklamasında, "Yurt içinde ve dışında bir düşmana karşı savaşıyoruz. Bu tür korkunç saldırıların gerçekleştiğini, bunun gibi başka olayların da olacağını anlamalıyız" dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.