Fransa Libya'ya yeni savaş gemisi gönderecek

Fransa Libya'ya yeni savaş gemisi gönderecek

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Libya'ya yeni bir fırkateyn göndereceklerini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, yeni dönem açılış programında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya uyguladığı silah ambargosu kararını desteklemek için bölgeye yeni bir fırkateyn göndereceğini açıkladı.

Parly, Fransız askeri yetkililerinin önünde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki haftalarda, Libya'da gerilimlerin azaltılması ve siyasi süreç için temel bir koşul olan BMGK'nın silah ambargosunu desteklemek üzere bölgede Latouche-Treville fırkateynini konuşlandıracağız. Böylelikle Avrupa Birliği'nin IRINI operasyonuna da katkımızı güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Fransa birçok kez Türkiye'nin Libya'da silah ambargosunu deldiğini ileri sürmüştü.

'Yunanistan'ın Rafale savaş uçağını satın alması, bizim için bir devrim'

2019 yılında Fransa'nın silah ihracatının yüzde 42'sinin Avrupa ülkelerine yapıldığını hatırlatan Parly, "Bu bağlamda, Yunanistan Başbakanı'nın 18 Rafale savaş uçağı satın alacaklarını açıklaması bizim için bir devrimdir, çünkü ilk defa bir Avrupa ülkesi Fransız jetlerini satın alma arzusunu dile getirdi. Bazı insanlar ne düşünürse düşünsün, bu havacılık endüstrimiz için bir başarı, Fransız ordusunun değerinin tanınması anlamına geliyor" diye konuştu.

Yunanistan milli savunmaya 10 yılda 10 milyar euro harcayacak

Atina yönetimi gelecek 10 yılda 10 milyar euroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis önümüzdeki 5 sene içerisinde Yunan ordusunu 15 bin yeni askerle güçlendireceklerini, donanmaya da 4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopteri alacaklarını açıklamıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.