Fransa lideri Macron 'dertli': Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım

Fransa lideri Macron 'dertli': Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım

Macron, dünya lideri olmanın göründüğü kadar 'havalı' olmadığını söyledi ve buna örnek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir dünya lideri olmanın göründüğü kadar 'havalı' olmadığını söyledi. Macron, buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini gösterdi.

Fransız Le Point dergisine mülakat veren 39 yaşındaki Macron, "Küresel sahnenin yeni ‘cool‘ çocuğu olmaya mı çalıştığı" şeklindeki soruyu, "Küresel sahne o kadar da ‘cool‘ bir alan değil" diye yanıtladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, dergi muhabirinin bu sözlerini açıklayıcı bir örnek vermesi istemesi üzerine ise Macron, "Erdoğan ile her 10 günde bir konuşması gereken benim" yanıtını verdi.

Mülakatın ardından Macron'un yardımcılarından biri açıklama yaparak Fransa Cumhurbaşkanının ifadelerinin Erdoğan'ı eleştirme ya da alaya alma amacı taşımadığını söyledi. Yetkili, "Sayın Erdoğan ile görüşmeler her zaman çok ciddidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.