Fransa, Nijer cuntasına desteğini açıklayan Burkina Faso'ya mali yardımları kesti

Fransa, Nijer cuntasına desteğini açıklayan Burkina Faso'ya mali yardımları kesti

Fransa, Burkina Faso'ya yapılan tüm kalkınma yardımlarını ve bütçe desteğini kestiğini duyurdu.

(Fotoğraf: Twitter/@EtatMajorFR)

Fransa, Burkina Faso'ya mali yardımları durdurduğunu açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığından pazar günü yapılan açıklamada, "Fransa, Burkina Faso'ya yönelik tüm kalkınma yardımlarını ve bütçe desteğini ikinci bir duyuruya kadar askıya alıyor." ifadeleri kullanıldı.

Paris yönetimi, söz konusu kararı Burkina Faso'nun Nijer'e yapılacak herhangi bir olası askeri müdahalenin kendisine karşı açılmış bir savaş olarak değerlendireceğini ilan etmesi sonrasında aldı.

Fransa ayrıca Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) Nijer'deki askeri cuntayı düşürme çabalarına destek olacağını duyurmuştu.

ECOWAS, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un göreve iade edilmemesi durumunda Nijer'deki cuntaya askeri müdahale tehdidinde bulunmuştu.

Burkina Faso ve Mali'deki askeri cuntalar ise Nijer'e yönelik bir askeri müdahaleye karşı çıkılacağını ve bu müdahalenin bir savaş ilanı sayılacağını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.