Fransa, Rusya'nın kanlı Doğu Guta saldırısından memnun

Fransa, Rusya'nın kanlı Doğu Guta saldırısından memnun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un telefon görüşmesi yaptığını belirten Kremlin, Macron'un Doğu Guta saldırılarından memnun olduğunu dile getirdi.

Putin ile Macron, bugün telefon görüşmesi yaparak Suriye'deki durumu istişare etti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Suriye'deki gelişmeleri konuşan Putin ve Macron, Rusya ve Fransa'nın temmuz ayında Doğu Guta'ya düzenlediği ortak saldırılarını memnuniyetle karşıladı.

Rus lider "uluslararası toplumun Suriye'nin sosyo-ekonomik altyapısının iyileştirilmesine ve sığınmacıların evlerine dönmesine verdiği katkıyı sürdürmesinin önemli olduğunun" altını çizdi.

Rejim, Rusya ve İran'ın muhaliflerin elindeki Doğu Guta'ya yaptığı saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybetmişti. Sivillere karşı kimyasal silahlar, yasaklı napalm ve fosfor bombaları da kullanılmıştı. Bölgede yapılan kimyasal saldırılar halen bağımsız kuruluşlarca soruşturuluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.