Fransa, Suudi Arabistan-Lübnan krizinde arabulucu oldu

Fransa, Suudi Arabistan-Lübnan krizinde arabulucu oldu

Macron, Fransa'nın Suudi Arabistan ve Lübnan arasında yaşanan krizde arabulucu olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Suudi Arabistan ve Lübnan arasında yaşanan krizde arabulucu olduğunu kaydetti.

Fransız Cumhurbaşkanı, devam eden sorunların aşılmasının akabinde Suudi Arabistan ile beraber Lübnan'daki krizin çözümüne çalışabileceklerini belirtti.

Körfez turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görüşmede Lübnan ile yaşanan krizin üzerinde durulduğunu da dile getirdi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati de, Macron aracılığı ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştüğünü belirtti.

Bu krizin çözülmesi durumunda Macron, Lübnan'daki ekonomik ve siyasi krizin çözümü konusunda Suudi Arabistan ve Fransa'nın beraber bir inisiyatif alıp ortaklaşa çalışabileceğini ekledi. Lübnan'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada bu girişimleri olumlu karşılayacakları kaydedildi.

Fransa, Lübnan üzerinde kendisini bir nevi garantör olarak gördüğü dikkat çekiyor. Bu poziyonda, Lübnan'ın geçmişte Fransa'nın sömürgesi olması ve Lübnan'da Katolik Maruniler ile Fransa arasındaki dini bağlar rol oynuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.