Fransa Ukrayna'ya yüzlerce zırhlı araç ve füze gönderecek

Fransa Ukrayna'ya yüzlerce zırhlı araç ve füze gönderecek

Kiev yönetimi Rusya karşısında çok ciddi mühimmat sıkıntısı yaşandığını ifade ediyor.

Fransa Savunma Bakanı, Paris'in Rus işgaline karşı savaşında Ukrayna'ya yeni bir yardım paketinin parçası olarak "yüzlerce" zırhlı personel taşıyıcı ve uçaksavar füzesi teslim edeceğini söyledi.

Sebastien Lecornu, La Tribune gazetesine verdiği ve Cumartesi günü geç saatlerde yayınlanan röportajında "Ukrayna ordusunun böylesine geniş bir cephe hattını elinde tutabilmesi için örneğin VAB araçlarımıza ihtiyacı var: Bu araçlar birliklerin hareketliliği için kesinlikle gerekli" diye konuştu.

Fransa şu anda bazıları 40 yıldan daha eski olan VAB filosunu yeni Griffon zırhlı araçlarla aşamalı olarak değiştiriyor, ancak Lecornu eski modellerin "hala çalışır durumda" olduğunu söyledi.

"2024 ve 2025'in başları için yüzlercesinden bahsediyoruz" dedi.

Paris ayrıca ABD tarafından tedarik edilen Patriot hava savunma sistemlerine benzer şekilde SAMP/T rampaları için daha fazla Aster 30 uçaksavar füzesi tedarik edecek.

Lecornu, "Ayrıca bu yazdan itibaren Ukrayna'ya teslim etmek üzere çok kısa bir zaman dilimi içinde uzaktan kumanda edilen mühimmatlar geliştiriyoruz" diye ekledi.

Fransız hükümeti, kendi ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak ve Rusya ile iki yıldan fazla süren savaşın ardından Ukrayna'ya desteğini sürdürmek için savunma şirketlerini üretimi arttırmaya zorluyor.

Mühimmat stoklarının azaldığı uyarısında bulunan Kiev, özellikle Washington'dan 60 milyar dolarlık yeni bir yardım paketini donduran siyasi açmaza son vermesini istiyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.