Fransa uzun menzilli nükleer füze denemesi yaptı

Fransa uzun menzilli nükleer füze denemesi yaptı

Fransa ordusu, ABD ve Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilme kararı sonrası uzun menzilli nükleer füze denemesi gerçekleştirdi.

Fransa ordusu, geçtiğimiz günlerde uzun menzilli nükleer füze denemesi gerçekleştirirken, bu bazıları tarafından, ABD’nin ardından Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararı alan Rusya’ya karşı güçlü bir mesaj olarak görüldü.

The Sun gazetesinde çıkan habere göre, Fransa, ülkenin caydırıcılığını gösterme amaçlı düzenlenen 11 saatlik tatbikat çerçevesinde, Rafale savaş uçağından uzun menzilli nükleer kapasiteli ancak herhangi bir mühimmat taşımayan bir füze fırlatıldı.

Bu adım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderilen bir mesaj olarak kabul edildi.

Fransız Hava Kuvvetleri Sözcüsü Albay Cyrille Duvivier, bu gerçek hava saldırılarının düzenli aralıklarla uygulandığını ancak nadir olarak füzenin savaş başlığı olmadan fırlatıldığını bildirdi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Barley ise, “Biz Avrupalılar, güvenliğimiz için sadece izlemekle kalmayacağız” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum